Vi presenterer Embra – produkter med mindre miljøavtrykk

Sammen med vår leverandør Evercare Medical introduserer vi nå det nye merket Embra – som tilbyr medisinsk utstyr med omsorg for både natur og pasienter. Det første produktet som lanseres er Embra Proceed Glove, som reduserer CO2-utslippene med 27 % per hanske.

Medisinsk engangsartikler står for en betydelig del av CO2-utslippene i den globale helsesektoren. Som en ledende leverandør av medisinske produkter ønsker Evercare Medical å drive endringen mot mer bærekraftige helsetjenester. For å oppnå dette introduseres et nytt merke: Embra.

Embra-produkter er utviklet for å oppnå en betydelig innvirkning på bærekraft sammen med omfattende kvalitetskrav. Produktene etterlater et mindre miljøavtrykk, og tar vare på både naturen og pasientene. Dette er mulig siden hvert Embra-produkt tilbyr lavere CO2-utslipp, bruk av mindre råmateriale eller sikrer at en viss prosentandel av materialene som brukes er biobaserte, fornybare eller gjenbrukbare.

Hansker er en av de mest brukte medisinske engangsartikler og er en betydelig del av hverdagens helsevesens miljøavtrykk. Siden Embra har ambisjonen om å gjøre en faktisk forskjell i europeisk helsevesen, er det første produktet som utvikles og lanseres Embra Proceed.

Embra Proceed er en lett undersøkelse og beskyttelseshanske for engangsbruk laget i en ny nitrilbasert sammensetning, som effektivt reduserer CO2-påvirkningen. På grunn av det innovative råmaterialet reduseres det totale energiforbruket i produksjonsfasen med 55 %. Dette reduserer CO2-utslippene med 27 % per hanske.

Hansken er produsert med en teknologi som reduserer nivået av kjemiske tilsetningsstoffer. Dette bidrar til en mer hudvennlig hanske for sensitive brukere. Hansken er lett samtidig som den beholder hanskens ytelse. En lettere hanske gjør det mulig å pakke flere hansker per dispenser for å redusere pappavfall, vann, drivstoff og lagringsplass. Embra Proceed-hansken er fri for lateks, pulver og ftalater, noe som gjør den allergivennlig og egnet for apotek, rengjøring og overflatedesinfeksjon, beskyttelse mot infeksjon og grunnleggende prosedyrer og avdelinger.

I de kommende årene vil flere Embra-produkter bli lansert. Hvert produkt er nøye utviklet for å oppnå redusert CO2-utslipp. Embra-merket og Embra Proceed-hansken lanseres av Evercare Medical. Andre merker fra Evercare Medical er Evercare og SELEFA.